FAQ List

Vad ska jag göra inför en hårförlängning?

På salongen går vi igenom vilken metod du vill använda och vad vi rekommenderar för din hårtyp.


Kom med rent hår och hoppa över balsamet, ha inga produkter i.


Klipp aldrig håret innan en hårförlängning då de skarpa kanterna försvårar ett naturligt resultat.


Se till att du har färgat håret innan eller hos oss innan vi sätter i håret, gör ingen färgning efter hårförlängningen

Hur lång tid tar det innan jag får mina varor?

Från beställd order tar det cirka 1 - 3 arbetsdagar innan varan kommer. Om leverans inte kan ske inom utsatt tid kommer vi att meddela dig omgående om varför varan är försenad till din mailadress som du uppgav vid beställning samt ange ny leveranstid. Du som kund har vid försening rätt att vänta, ändra eller avbryta köpet.

Hur ska jag sköta om mitt hår för att det skall hålla länge?

Skötselråd av hårförlängningar

Skölj med ljummet vatten efter att använt ett milt schampo som du försiktigt kramar in, gnugga inte. För varmt vatten kan få keratinvaxet att släppa eller att microringarna att förlora sin hållbarhet i fästet.

Lufttorka gärna håret eller använd en fön med låg värme. Vid blött hår, krama försiktigt håret med en handduk.

Använd specialborste som är gjord för hårförlängningar. Borsta håret när det är torrt och börja alltid försiktigt från hårbotten för att sen arbeta dig nedåt. Vid trassel, undvik att rycka och slita i håret eftersom det kan skapa att fästena lossnar

Sov inte på blött hår och sätt upp håret i en tofs eller fläta när du sover. Detta för att undvika slitage då det blir friktion mot sängkläderna.

Du kan locka, platta och styla ditt hår. För att undvika slitage bör inte detta göras för ofta. När du använder tång, se till att inte föra tången mot fästena då dessa kan skadas och falla ur plats.

När du stylar ditt hår, undvik spray innehållandes alkohol eftersom det sliter på håret. Detsammas gäller hårvårdsprodukter innehållandes alkohol, silikon eller oljor. Vid användande av detta på fästena medför att risk för att dessa släpper eller att håret blir trassligt. Använd silkesdroppar istället.

All färgning, toning eller annan kemisk påverkan på håret sker på egen risk. Undvik detta eftersom resultatet kan variera kraftigt från hår till hår. Se till att detta skett innan hårförlängningen sätts in och matcha hårförlängningen till den nya färgen för att få bäst resultat.

Sköt om ditt hår genom inpackningar regelbundet. Använd dock inte inpackningen på fästena då det kan medföra att dessa släpper.

Jag har kort hår, kan jag ha hårförlängning?

Du bör ha minst 10cm långt hår för att din hårförlängning ska bli som bäst. Det tar längre tid att sätt i hårförlängning på kort hår då man oftast behöver använda sig av mer löshår för att få en så naturlig look som möjligt.

Kan jag återanvända mitt löshår efter att satt i det med keratinvax eller microringar?

Vi brukar inte rekommendera våra kunden att återanvända håret. Vi har så pass låga priser till skillnad mot andra salonger att man ska kunna komma tillbaka var tredje månad och sätta i en ny hårförlängning. Skulle man vilja återanvända håret så går det självklart bra, vi har så pass bra kvalité på vårt hår att det håller sig fint i ca 6 månader.

Kan jag bada, duscha och idrotta med min hårförlängning?

Ja självklart men vi rekomendera att du använder badmössa för att inte slita på löshåret, speciellt om du badar i saltvatten och klor.

Kommer andra kunna se att jag har en hårförlängning?

Majoriteten av kunderna vill absolut inte att man ska kunna beskåda att man har en hårförlängning, vi kan försäkra dig om att det inte kommer att synas. Den som aldrig har träffat dig kommer inte kunna se att du har förlängt håret.

Om jag vill skicka tillbaka, ångra eller reklamera en köpt vara?

Är varan defekt vid frakt eller i paketet så kommer varan att återställas. Det är viktigt att du kontrollerar varan direkt och om det uppstått skada vid frakt eller varan är skadad i paketet måste detta meddelas omgående. Skicka varan åter med posten. Vid byten betalar vi frakt från webshopen till dig som kund. Du som kund har 14 dagars ångerrätt förutsatt att varan ej är använd, påverkad så att orginalutförandet ej är detsamma, färgad, tvättad, borstad eller på något annat sätt bedöms som behandlad vara. 

Vid ångerrätt av varan kommer det att betalas tillbaka din kostnad av enbart varan inom 30 dagar från den dag varan mottags av oss. Du får själv betala returkostnaderna.

1. Börja med att fylla i byte/returblanketten.

2. Returnera varan tillsammans med returblanketten till oss.

3. (Viktigt) Maila oss och meddela att du skickar tillbaka varan info@swedishnatural.se 

Var noga med att fylla i om du vill byta varan eller ångrar köpet.
Om du vill byta varan är det viktigt att du skriver ner vad som ska bytas till.

Skicka sedan returen till:

Swenat AB
Sveavägen 79
113 50 Stockholm 

Vid frågor, kontakta oss på telefon, mail eller vårat kontaktformulär på hemsidan:
Tel: 0766-336796
Mail: info@swedishnatural.se

Vilken hårfärg ska jag ha?

Vi har en fägringar som man kan köpa och även låna hem. Här har vi en färgkarta du kan kika på.  Du kan även skicka en bild till oss via mail info@swedishnatural.se så hjälper vi sig att välja en färg.

Om du har bokat en hårförlängning hos oss behöver du inte komma in och kolla färg på löshår innan. 
Vi har allt hår på lager! 

Vilken metod ska jag välja?

När du kommer till salongen brukar vi rekommendera den metod vi tycker passar kunden bäst. Vi brukar säga att det är bäst att pröva båda våra metoder för att se vilken man trivs bäst i. Har man väldigt tunt och ljust hår så rekommenderas keratinvax och om man har mörkt tjockt hår passar microringar utmärkt. Även tjejer med blont och tjockt hår kan ha ringar.