Skötselråd för löshår

Tvätta & schamponera

Tvätta och schamponera ditt löshår sällan eftersom det kan torka ut håret. Har du satt i hårförlängning på salongen råder vi dig max tvätta håret 1-2 ggr i vecka. 
Till skillnad från ditt naturliga hår får inte löshår naturliga oljor från hårbotten och schamponera det mer än nödvändigt kommer att torka ut ditt löshår.

Ta försiktigt bort tovor med fingrarna.  Börja med att borsta löshåret nerifrån upp

Vi rekommenderar att du endast använder Swedish Naturals egna schampo och balsam för att ditt löshår ska ha längre hållbarhet.

Skölj med ljummet vatten efter att använt ett schampo som du försiktigt kramar in, gnugga inte. Gnid, skrubba eller vrid inte löshåret. Använd en bra inpackning.

Lufttorka gärna håret eller använd en fön med låg värme. Vid blött hår, krama försiktigt håret med en handduk.

Använd specialborste som är gjord för löshår. Borsta håret när det är torrt. Vid trassel, undvik att rycka och slita i håret eftersom det kan skapa att löshåret lossnar.

Sov inte på blött hår och sätt upp håret i en tofs eller fläta när du sover. Detta för att undvika slitage då det blir friktion mot sängkläderna.

Låt ditt löshår självtorka, föna det inte torrt. (Använder du clip-on bör du ta ur dessa innan sängdags.)

(Tips om du har satt i en hårförlängning på salongen)

Har du satt i hårförlängning på salongen är det viktigt att du inte använder feta produkter i fästena som balsam, hårinpackning, olja eller produkter som torkar ut och sliter på håret(t ex produkter som innehåller alkohol)

Vid användande av detta på fästena medför att risk för att dessa släpper eller att håret blir trassligt. Använd endast Swedish Naturals hårolja eller glans/värmeskydd som är speciellt anpassad för löshåret.

Se till att färga håret innan hårförlängningen sätts in och matcha löshåret till den nya färgen för att få bäst resultat.)

Använd endast Swedish Naturals egna skötsel- och stylingprodukter och följ våra rekommendationer för längre hållbarhet. Dessa produkter är speciellt anpassade för löshår.

Borsta löshåret minst en gång om dagen. Använd Swedish Naturals egna borste för mindre slitage. Börja med att borsta löshåret nerifrån upp för att lättas reda ut tovor. Borsta aldrig håret när det är blött.

(Använder du clip-on ska du borsta det ordentligt innan du sätter i det för mindre slitage i ditt naturliga hår.)

Färga

Ditt löshår är redan färgat och behandlat och vi avråder dig från all färgning, toning eller annan kemisk påverkan på håret. Detta sker i så fall på egen risk. Undvik detta eftersom resultatet kan variera kraftigt från hår till hår

Bada

Bada inte med ditt löshår. Detta sker på egen risk. Klorvatten kan göra att blont löshår blir missfärgat eller även kopparfärgat därför rekommenderar vi att tvätta håret med flaskvatten när man är utomlands. Även när du duschar håret i en dusch utomlands kan det finnas koppar i kopparrören som kan göra ditt blonda hår rött. Använd alltid flaskvatten utomlands när du tvättar håret.
Saltvatten torkar ut löshåret och kan göra det trassligt.

Styling/hårvård

Du kan locka, platta och styla ditt hår. För att undvika slitage bör inte detta göras för ofta. Använd Swedish Naturals egna skötsel- och stylingprodukter och följ våra rekommendationer för längre hållbarhet. Dessa produkter är speciellt anpassade för löshår

Tips om ditt Clip-on set

Förvara

Se till att ditt clip-on sett är trasselfri och ren innan du förvarar dem.

Vissa stylingprodukter kan skada, försvaga, torka ut, tova och missfärga om det lämnas i för länge. Se till att löshåret är torrt innan förvaring, vått hår kan leda till mögel. Förvara ditt clip-on i din dustbag som den skickas med i.

Sov aldrig med clip-on isatta i håret

Detta är inte bara obehagligt, men kan också skada ditt naturliga hår. Hår kan alltid trassla sig när man sover oavsett hur mjuk och silkeslent det är. Sova med clip-in extensions på kan orsaka kala fläckar. Det är viktigt att du även tar väl hand ditt egna naturliga hår och hårbotten. Tunna svaga hårstrån och hårbotten har hög risk för slitage och resultatet kan bli kala fläckar, alopeci.

Viktigt om din hårförlängning som satts i på salongen

Var noga med att alltid följa de rekommendationer som ges vid tillfället när du sätter in löshåret. Det är normalt att någon slinga kan släppa direkt och det kan bero på flera olika omständigheter. Se alltid till att följa skötselråden, extensions kan aldrig bli lika bra som ditt naturliga hår som sitter fast i rötterna. Om något känns fel, kontakta oss omgående där vi går igenom hur slingorna sitter och hur håret har vårdats. För reklamation av hårförlängning skall detta ske omgående från att hårets satts i där en beskrivning görs om vad som är fel samt bokar upp ett möte där vi tillsammans går igenom hur skötseln skett och hur håret sitter.

Lycka till!