Många frågar oss om hårförlängning är skadligt för ens egna hår?

Allt beror i princip på hur du själv sköter ditt nya hår.

Vi rekommenderar daglig skötsel men också en lite mer ingående varje vecka.

Ta för vana att känna igenom dina fästen varje dag när du haft håret i några veckor så du alltid känner att inga slingor har tvinnat sig med varandra. Om några slingor ändå sitter ihop separera dem försiktigt.

Kolla igenom håret och se ifall det finns tovor, red ut dem omedelbart.

Det är viktigt att du har koll på hur snabbt ditt hår växer så att du tar ut din förlängning innan ditt hår växer ut för långt då det kan resultera i att din förlängning hänger för långt ner och skaver mot ditt egna hår. Tas dem ut i tid minskar också risken för trassliga fästen.

Detta är VIKTIGT!

Det är jätte bra om man kommer in till oss på ett återbesök efter 5-7 veckor. Vi kollar så att ditt naturliga hår inte har skadats, flyttar upp fästen om det behövs, reder ut tovor och fräschar upp din förlängning. Detta för att dels kunna möjliggöra för dig att kunna njuta av ditt långa hår så länge som möjligt och slippa onödigt slitage på både löshåret och ditt naturliga hår.

Håret bör borstas ett par gånger om dagen. Borsta igenom ditt hår innan du lägger dig med Swedish Naturals egna löshårs borste och gör en fläta. När du sover nöts ditt hår som mest. När håret ständigt gnuggas mot kuddar och lakan (de flesta tyger och material) går hårstråna sakta men säkert av på grund av friktionen, desto mer du rör dig när du sover desto mer skada. Ett tydligt exempel; Hår längst bak i hårfästet är ibland mycket kortare än resten, detta beror på friktionen mellan hår och halsband/halsduk/tröja m.m.

För att bevara ditt hår och inte slita på det i onödan sov i fläta.

Tips Sidenkudden förhindrar friktion och slitna toppar.

Vi rekommenderar att du endast använder Swedish Naturals speciellt framtagna skötselprodukter, schampo, balsam, hårinpackning, olja och borste. Dessa produkter är speciellt framtagna för löshår och är dessutom skonsamma mot ditt naturliga hår. Produkterna är fuktgivande innehåller näring och argan olja. Argan olja är mjukgörande och återfuktande rik på Vitamin E, C, F och A. Den är även rik på Omega 9, viktiga fettsyror, Squalene och antioxidanter.